2021 Tvůrčí psaní

15.07.2021

Pátek 15.10. 16 - 20h Tvůrčí psaní - Věra Nosková, oddělení pro dospělé, Šmidingerova knihovna. 200Kč / 100Kč (studenti, ZTP). Kapacita 12 účastníků.

Malý kurz tvůrčího psaní jako vhled do problematiky - krátká cvičení, trocha teorie, diskuze a jedinečný zážitek. Na tuto dílnu bude navazovat dlouhodobější kurz tvůrčího psaní s Věrou Noskovou ve Šmidingerově knihovně a můžete jej tedy zároveň pojmout jako ochutnávku úvod do tématu, pokračování však není podmínkou.


Věra Nosková vyrůstala ve Strakonicích, absolvovala místní gymnázium a poté vystřídala mnoho rozličných profesí. Od roku 1972 žije v Praze, kde se věnovala žurnalistice a spoluzaložila Český klub skeptiků "Sisyfos", organizaci propagující kritické myšlení. V posledních letech se přednostně věnuje psaní prózy. Jinak píše a publikuje hlavně fejetony a glosy, vzácně reportáže a povídky. Romány Bereme, co je, Obsazeno a Proměny byly namluveny pro Český rozhlas a vysílány jako četba na pokračování. Román Proměny byl přeložen do esperanta a kniha Bereme, co je vyšla v němčině pod názvem Wir Nehmen es, wie's kommt v prosinci 2016. 


Platby probíhají přes goout.cz (odkaz zde) Pokud svou neúčast ohlásíte nejpozději 10 dnů před konáním dílny, bude Vám vráceno 80% z účastnického poplatku / Pokud je dílna již plně obsazena a přesto chcete zkusit štěstí, staňte se náhradníkem (v obou případech pište na slovoslet@seznam.cz nebo volejte 606513234 M.Sýkorová).

Slovoslet / Dny poezie a mluveného slova Strakonice
Všechna práva vyhrazena 2018
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!