2022 Storytelling / Umění vyprávět

18.08.2022

Úterý 11.10. 16-20h Storytelling / Umění vyprávět - Martin Hak, Společenský sál ŠK, Šmidingerova knihovna. 200Kč / 100kč (studenti, ZTP). Kapacita 12 účastníků

Vyprávíte si? Vyprávějte třeba pohádky! Pohádka je klenot, pečlivě vyvedený a staletími prověřený šperk mezi příběhy. Je to hluboká studna životních témat každého věku. Od dětství až po stáří. Je magickým zrcadlem osobních životů i společenství, ve kterém žijeme. To z ní vyrůstají a denně jsou v našem jednání vidět skutečné hodnoty, modely vztahů k druhým k sobě i ke světu. Stojí za to o pohádku pečovat a udržovat její obrazy živé. Ne jen předčítáním autorských textů jiných, ale hlavně naším živým vyprávěním. To má moc blízkého dorozumívání a moc tvorby společného jazyka. Zkuste to. Jako rodiče, učitelé, divadelníci, současní nebo budoucí.

"Provedu vás od základních pojmů, přes cvičení fyzická i mentální, k vaší vlastní zkušenosti s živým vyprávěním. Pro účast nepotřebujete žádné umělecké nadání ani vytříbené rétorické schopnosti, naučím vyprávět každého. Základním principem kurzů je respekt a vzájemná podpora všech zúčastněných. Každý bude alespoň jednou vyprávět, každý bude mít příležitost učit se z vyprávění druhých, každý uslyší několik příběhů. Z příběhů se skládá náš život. Žijeme příběhy, myslíme v příbězích, učíme se s příběhy, sníme je, toužíme po nich, hledáme v nich své místo, vidíme v nich druhé."

MgA. Martin Hak - absolvent JAMU, profesionální vypravěč. Vede kurzy, dílny i osobní tréninky zaměřené na vyprávění nebo obecněji na práci s příběhem. Pracuje s rodiči, učiteli, knihovníky, s lidmi, co vedou lidi, s divadelníky, psychology, básníky, lektory či faráři. Věří, že příběh a jeho živé vyprávění je tím nejúžasnějším dorozumívacím prostředkem a že vypravěčské řemeslo je tu pro ty, které dorozumívání zajímá víc než komunikace.

Platby probíhají přes goout.cz (odkaz zde) Pokud svou neúčast ohlásíte nejpozději 10 dnů před konáním dílny, bude Vám vráceno 80% z účastnického poplatku / Pokud je dílna již plně obsazena a přesto chcete zkusit štěstí, staňte se náhradníkem (v obou případech pište na slovoslet@seznam.cz nebo volejte 606513234 M.Sýkorová).

Slovoslet / Dny poezie a mluveného slova Strakonice
Všechna práva vyhrazena 2018
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!