2021 Příběhostroj pro pedagogy a rodiče

30.07.2021

Pondělí 4.10. 17 - 19h Příběhostroj pro rodiče a pedagogy - MgA.René Nekuda. Oddělení pro děti, Šmidingerova knihovna. 200Kč / 100Kč studenti.

Malá dílna vyprávění a principů tvůrčího psaní s autorem knihy Příběhostroj určená zejména pedagogům a aktivním rodičům jako ukázka práce s knihou, plná nápadů a tipů, jak pracovat s dětmi a jak rozvíjet jejich mluvní schopnosti a jak dále pracovat s výstavbou příběhu hravou formou. Dílna je určená přimárně pedagogům a rodičům, ale bude jistě k užitku i studentům, prarodičům či komukoli se zájmem o tvorbu jak psaného tak vyprávěného příběhu.

Příběhostroj dětem otevírá dveře do kouzelného světa příběhů, kde je možné úplně všechno. Vykouzlí setkání se zajímavými postavami v neobvyklých situacích, díky nimž mohou děti zkoumat hranice své fantazie. Součástí knihy je netradiční "generátor příběhů" - během vyprávění se losují náhodné postavy, předměty či situace umístěné v rozích každé stránky. Originálně zpracovaná kniha rozvíjí čtenářskou gramotnost, kreativitu, obrazotvornost a tříbí schopnosti vypravěče. Bohatě ilustrované zábavné úkoly a hry jsou rozděleny do čtyř úrovní od začátečníka až po mistra Příběhostroje. Psát, lepit i kreslit do knihy je dovoleno. Určeno především malým čtenářům od 6 let do 12 let a jejich rodičům a prarodičům. Kniha od tvůrců časopisu RAKETA.

MgA. René Nekuda (* 29. srpna 1986) vystudoval Literární akademii v Praze, několik let pracoval jako novinář, píše povídky a divadelní hry, cestuje po světě a o svých cestách také přednáší. Od roku 2011 profesionálně vyučuje tvůrčí psaní.

Je vítězem první tištěné reality show (časopis Nový prostor, 2005), na svém kontě má několik drobných literárních ocenění a svoji tvůrčí energii realizuje v mnoha veřejných projektech (moderování, režie/dramaturgie pořadů či jako herec). Dále si vede svůj internetový medailonek RenéNEKUDA.cz spojený s blogem (nejen) o kreativitě a tvůrčím psaní. Studoval tvůrčí psaní mimo jiné u Daniely Fischerové, Petra Šabacha, Radky Denemarkové, Arnošta Goldflama, Ivony Březinové. V roce 2013 absolvoval přátelské školení výuky tvůrčího psaní na Chapman university v Los Angeles, USA. Autor je součástí European Association of Creative Writing Programmes (EACWP), jeho studenti úspěšně vydávají knihy a někteří jsou zapojeni do chodu českého kulturního života.

Platby probíhají přes goout.cz (odkaz zde) Pokud svou neúčast ohlásíte nejpozději 10 dnů před konáním dílny, bude Vám vráceno 80% z účastnického poplatku / Pokud je dílna již plně obsazena a přesto chcete zkusit štěstí, staňte se náhradníkem (v obou případech pište na slovoslet@seznam.cz nebo volejte 606513234 M.Sýkorová).

Slovoslet / Dny poezie a mluveného slova Strakonice
Všechna práva vyhrazena 2018
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!